Fondul deţinut de Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi face primele investiţii

Fondul cu capital de risc, Alliance Ventures, deţinut de Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, a anunţat primele investiţii în valoare totală de 50 de milioane de dolari, scrie Reuters.
Samsung

„Ideea este să avem o nouă investiţie în fiecare lună”, a explicat Francois Dossa vicepreşedintele fondului.

Alliance Ventures va investi, în următorii cinci ani, un miliard de dolari în patru domenii cheie ale viitorului: electrificarea vehiculelor, sisteme autonome, conectivitate, noua mobilitate. Alianţa speră că până în 2022 entitatea va fi cel mai mare fond cu capital de risc din industria auto. În primul an, fondul ar urma să investească 200 de milioane de dolari.

Primele investiţii au fost în firma americană Ionic Materials, care dezvoltă materiale pentru baterii fără cobalt, în compania franceză Kalray, care produce un microprocesor folosit în conducerea vehiculelor autonome, şi în platforma Shift, care cumpără şi vinde maşini la mâna a doua.

Alliance Ventures colaborează cu laboratoarele de inovaţii, inclusiv cu cel al Universităţii din Tel Aviv, pentru dezvoltarea şi testarea tehnologiilor israeliene.

Fondul este deţinut în proporţie de 40% de Renault SA, 40% de Nissan Motor şi 20% de Mitsubishi Motors Corp.

„Ne aşteptăm să facem profit, dar ideea este că profitul va fi reinvestit în fond”, a explicat Francois Fosa.

Bugetul alianţei prevede şi investiţii anuale combinate de cercetare – dezvoltare, în valoare de 8,5 miliarde de euro (10,2 miliarde de dolari).

Adaugati comentariu