Ford ar putea închide două uzine din Rusia

Ford Motor analizează o eventuală închidere a două mari uzine din Rusia, în cadrul unui plan global de restructurare a operaţiunilor din regiunile neprofitabile, relatează Reuters.
ford

La începutul anului, constructorul auto american a anunţat că va elimina „mai multe mii” de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

În Rusia, unde uzinele Ford au o capacitate totală de producţie de 360.000 de vehicule pe an, constructorul american ar putea închide o uzină din regiunea Leningrad, nordul Rusiei, şi o altă uzină din regiunea Tatarstan, centrul Rusiei.

În ultimul trimestru al anului trecut, constructorul auto american a înregistrat pierderi în toate regiunile exceptând America de Nord. În aceste condiţii, compania a decis să îşi restructureze operaţiunile din Europa, să închidă uzine din America Latină şi să concedieze mai multe mii de angajaţi în China.

Ford este prezent şi pe piaţa din România, cu o uzină la Craiova.

Adaugati comentariu