Ford revine asupra deciziei de a închide fabricile din India. Ar putea produce mașini electrice

Ford Motor Co a anunţat că ia în considerare producerea de mașini electrice în India pentru export şi posibil pentru vânzarea pe piaţa indiană, în condițiile în care Guvernul de la Dehli a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru stimula producţia de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol şi a poluării.
ford

Producătorul auto american a anunțat în luna septembrie, că intenţionează să oprească producţia de automobile în India şi că îşi va închide ambele uzine, amplasate în Gujarat și Tamil Nadu.

Schimbarea de strategie a Ford vine după ce premierul indian Narendra Modi a demarat campania „Produceţi în India”. Compania auto americană a informat că „explorează posibilitatea folosirii unei uzine din India ca bază de export pentru producerea de vehicule electrice”.

De altfel compania auto americană a anunţat că intenţionează să investească 30 de miliarde de dolari în producerea de vehicule electrice şi baterii până în 2030.

”Este un raport bun cost-beneficiu pentru a fabrica maşini în India, iar compania a exportat timp îndelungat vehicule în America de Nord şi Europa, ambele pieţe în creştere rapidă pentru maşinile electrice”, a apreciat Gaurav Vangaal, director în cadrul IHS Markit, citat de Reuters.

Vineri, Guvernul Indiei a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru stimula producţia de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol şi a poluării.

 

CITEȘTE ȘI:

Producția de autoturisme din România a scăzut cu 8,48% în ianuarie 2022

Vânzările Bosch din 2021 au depășit nivelurile din perioada anterioară crizei

 

 

Adaugati comentariu