Ford suspendă producția la cinci dintre fabricile sale

Ford

Ford va opri producția la cinci fabrici din America de Nord. Măsura are caracter temporar și are rolul de a reduce stocurile în exces pentru un număr de modele.

Potrivit Reuters, constructorul auto american a declarat că uzina din Cuautitlan, Mexic va fi oprită timp de trei săptămâni pentru a reduce inventarul de modele Fiesta. Fabrica din Hermosillo, Mexic, responsabilă pentru producția lui Fusion și Lincoln MKZ, va fi oprită timp de două săptămâni, la fel precum uzina din Flat Rock, Michigan, care construiește Lincoln Continental și Ford Mustang.

Între timp, fabrica principală din Michigan, unde este asamblat Focus, va fi oprită timp de o săptămână, iar linia de producție a lui Ford Transit din Kansas City își va închide porțile timp de două săptămâni.

Constructorul auto american nu a dat date exacte cu privire la momentul în care aceste închideri vor avea loc și nici câți angajați vor fi temporar trimiși acasă.

La începutul lunii septembrie, stocurile din SUA ale modelului Mustang erau deja suficiente pentru 111 zile, iar cele pentru Transit ajungeau pentru 103 zile. În plus, inventarele Lincoln Continental vor fi epuizate abia în 162 de zile.

Adaugati comentariu