Forumul de la Davos: 13 mari companii au creat „Consiliul Hidrogenului”

Forumul de la Davos a dat naștere unui nou organism global. Treisprezece mari companii au creat „Consiliul Hidrogenului”, menit să promoveze hidrogenul ca sursă alternativă de energie la combustibilii fosili actuali.

Reunit pentru prima dată la Davos, în Estul Elveția, „Consiliul Hidrogenului” este compus din 13 directori de mari companii din energie și industria auto. Printre membrii fondatori se regăsesc Daimler, BMW, Honda, Hyundai și Toyota. Ceilalți participanți sunt Air Liquide, Alstom, Anglo American, ENGIE, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group și Total. Președinția este asigurată de Air Liquide și Toyota.

Însumată, forța financiară a celor treisprezece membri, estimată pe baza veniturilor anuale, este de 1,07 trilioane de euro. Membrii „Consiliul Hidrogenului” s-au angajat să accelereze investițiile în dezvoltarea și comercializarea sistemelor de propulsie și a rețelelor de alimentare cu hidrogen, colaborând cu guvernele pentru a găsi soluții rapide de implementare a tehnologiei. În total, cele 13 mari companii vor investi 1,4 miliarde de euro în programele trasate de conducerea consiliului.

„Consiliul Hidrogenului” își propune să transforme hidrogenul în sursa de energie a viitorului, un combustibil prietenos cu mediul, care nu emite CO2 în atmosferă și poate contribui semnificativ la scăderea ritmului de încălzire globală până la o medie de 2 grade Celsius, așa cum stabilește acordul semnat de marile puteri în 2015, la Paris.

Adaugati comentariu