General Motors se redresează

Sigla General Motors

General Motors anunță recorduri de vânzări în primul trimestru al anului. Creșterea profitului, raportată la aceeași perioadă a anului trecut, este de 1.1 miliarde de dolari, adică mai mult decât dublu.

Profitul brut al companiei s-a ridicat de 2.7 miliarde de dolari, în timp ce valoarea sa netă a fost de 2.1 miliarde. Creșterea s-a datorat vânzărilor bune de mașini din toate clasele, în majoritatea zonelor de pe glob. În America de Nord, GM și-a menținut numărul de unități tranzacționate, mărindu-și totuși profitul cu peste 100 milioane de dolari. În Europa situația vânzărilor a cunoscut o ameliorare semnificativă, însă aici americanii sunt încă ușor pe minus,cu 6 milioane de dolari, în creștere spectaculoasă după pierderile de 239 milioane de dolari suferite în prima parte a anului trecut. Câștigurile obținute în China s-au ridicat la 518 milioane de dolari.

opel-astra-1

 

”Ne dezvoltăm în zonele care contează cu adevărat, crescându-ne cota de piață în SUA, devansând creșterea industriei din Europa și profitând de creșterea masivă a cererii pentru SUV și mașini de lux din China”, a declarat Mary Barra, președinte GM.

Se pare că gigantul american revine în cărți, după ce a refuzat o fuziune cu grupul Fiat- Chrysler. Creșterea veniturilor GM la nivel global este de peste 4%, de la 35.7 la 37.3 miliarde de dolari, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv în care grupul american iese pe plus.

Adaugati comentariu