Porsche dezvoltă pneuri noi pentru automobilele istorice

Porsche Classics

De ce s-ar apuca un producător de mașini să dezvolte tipuri noi de cauciucuri pentru propriile modelele de autoturisme istorice? Pentru că, în cazul lui Porsche, 70% dintre modelele fabricate de-a lungul timpului sunt încă pe șosele!

Ce altă dovadă mai bună de fiabilitate și exclusivism poate exista? Special pentru exemplarele care încă mai rulează pe șosele, Porsche colaborează cu fabricantul italian de anvelope Pirelli pentru a dezvolta modele adaptate fiecărei generații în parte. Și nu e simplu deloc: designul flancurilor și al profilului trebuie să fie identice cu cele ale modelelor originale. În același timp, performanțele pneurilor trebuie să se apropie de cele actuale, nu pentru a putea primi acceptul de a circula pe șosele ci, mai mult, pentru a se ridica la nivelul pe care casa germană îl impune.

Porsche Classics

Modelele de Porsche cărora li se adresează aceste pneuri au fost fabricate între 1959 și 2005, și includ seriile 356, Boxster, 911, 924, 928, 944 și 968. Nu mai puțin de 32 de variante diferite de pneuri au fost dezvoltate pentru a acopri o gamă cât mai mare din seriile amintite, toate acestea având reliefată litera N, simbol al destinației lor speciale. Această literă, oricât de neînsemnată ar părea, însoțește numai produsele care s-au comportat excelent în testele premergătoare lansării. În total, fiecare model de cauciuc a îndeplinit 33 de crietrii până să primească certificarea N.Porsche Classics

 

Asemănarea cu produsele originale nu constă doar în aspect, ci și în dimensiuni. Aici însă se opresc similaritățile. Elementele de structură și rigiditate sunt preluate complet de la modelele actuale, în timp ce compoziția cauciucului facilitează obținerea unei aderențe tipice zilelor noastre. Nici rezistența scăzută la înaintare n-a fost uitată, pentru că economia de carburant este, poate, cea mai importantă direcție spre care tinde industria auto în secolul 21.

Împreună cu aceste anvelope cu iz de istorie, Porsche recomandă și alte modele. Astfel, pentru mașinile produse până acum 10 ani, există 161 de variante de cauciucuri de vară și 131 pentru sezonul rece. Lista completă cu modelele disponibile poate fi găsită în centrele Porsche Classics, de unde noile pneuri pot fi și cumpărate.

 

 

 

 

Adaugati comentariu