Germania – 100% mașini electrice până în 2030

Noua platforma Mercedes electric

Germania își propune să scape de mașinile cu ardere internă până în 2030. Asta rezultă dintr-un raționament simplu, al ministrului german al economiei, Rainer Baake, care-și dorește doar mașini electrice.

Conform site-ului AutoBlog, oficialul german a declarat că fiecare mașină nouă, cumpărată în Germania, începând cu 2030, nu are voie să polueze, dacă nemții vor să se țină de planul de ecologizare. Care plan, întrebați? Planul care spune că, până în 2050, emisiile de CO2 trebuie să scadă cu 80-95%. Iar cum viața unei mașini este, în medie, de 20 de ani – voila!

BMW i3 LAPD

Partea proastă este că, actualmente, transporturile din Germania depind într-o măsură covârșitoare de combustibilii fosili, contribuind la totalul de emisii CO2 din țară cu 20%. Mai mult chiar, este alarmantă declarația ministrului Baake:

”În realitate, cifrele arată că nu există nicio diminuare a emisiilor de CO2, în cazul transporturilor din Germania, din 1990 și până azi”.

Și-atunci să fie oare o problemă cu criteriile de testare a consumului NEDC? Să nu respecte ele oare condițiile reale de consum? …întreb doar, conștient fiind, în același timp, și de creșterea numărului de mașini de pe șosele.

Planul germanilor are șanse să fie respectat: Mercedes se pregătește asiduu, VW își optimizează Golful electric, BMW are o divizie specializată în alimentarea cu electroni, iar Audi își pregătește ofensiva e-Tron. În plus, guvernul acordă discounturi serioase la achiziționarea de electrice și hibride. Și rețeaua de alimentare cu curent din Germania se extinde într-un ritm rapid. Pare că toate planetele s-au aliniat.

VW E-Golf

 

Un singur amănunt mai rămâne de discutat: cât de dispuși vor fi clienții de mașini să renunțe complet la motorul cu aprindere? Institutul de Management Auto nu este prea optimist: până în 2025, doar 8% din automobilele care circulă în Germania vor fi complet electrice. Iar, conform site-ului Hybrid Cars, numărul de mașini electrice înmatriculate în Germania, până la sfârșitul lui 2016, va fi de numai 0,6% din numărul total de autovehicule.

Sursa: AutoBlog

Adaugati comentariu