Giorgetto Giugiaro abandonează compania pe care a fondat-o

Giorgetto Giugiaro - Volkswagen Golf Mk I

Poate că titlul vi se pare exagerat dar, despre asta este vorba. Cum foarte mulţi spun, orice este de vânzare în viaţă; chiar şi compania pe care ai fondat-o şi pe care ai urcat-o pe culmile succesului, aşa cum a fost în cazul Italdesign Giugiaro.

Celebrul designer de automobile Giorgetto Giugiaro a luat o hotărâre radicală, şi anume să vândă şi ultima parte dintre acţiunile pe care le avea la Italdesign Giugiaro SpA, lichidând astfel participarea personală în proiect. Acum cinci ani Giugiaro vânduse 90,1% din acţiunile pe care le deţinea la compania de design fondată în 1968 către Audi. Acum, restul de 9,9% dintre acţiuni au ajuns tot în portofoliul Audi, aşa se face că marca premium din grupul VAG devine unicul proprietar al Italdesign Giugiaro SpA.

Giugiaro părăseşte breasla desenatorilor auto după o carieră extrem de frumoasă, în care a conceput mai bine de 100 de automobile de serie, dintre acestea cele mai importante fiind prima generaţie Volkswagen Golf, ca şi fraţii Passat şi Scirocco, BMW M1, Maserati Bora, Audi 80, Fiat Panda şi mai multe creaţii Alfa Romeo, cum ar fi Giulia Sprint şi Brera. Ultima sa realizare a fost Italdesign Giugiaro GEA concept, un studiu dezvelit publicului la Salonul Auto de la Geneva 2015.

Declaraţiile oficiale spun că Giorgetto Giugiaro a părăsit complet compania pentru a se dedica unei serii de proiecte personale şi că schimbările mari ce se întrevăd la orizont nu vor afecta bunul mers al casei de design. Care se află în plină dezvoltare, nu mai puţin de 250 de angajaţi noi urmând să apară în organigrama companiei până la finele lui 2015.

Adaugati comentariu