Mercedes-Benz anunţă noi recorduri de vânzări

Noul Mercedes-Benz GLC - AutoExpert

Mercedes-Benz doboară noi recorduri de vânzări. Prima jumătate a anului a fost de bun augur pentru companie, livrările la nivel global apreciindu-se cu 14,7%.

În intervalul ianuarie-iunie, cel mai bun din istoria Mercedes-Benz, modelele brandului german şi-au găsit nu mai puţin de 898.425 clienţi, dintre care 169.616 doar luna trecută.

Prima luna verii a adus, de asemenea, un avans semnificativ al vânzărilor, estimat la 19,3%. Meritul revine cererii tot mai mari de SUV-uri, dar şi de limuzine și break-uri C-Class.

Luna trecută, 54.379 de clienți au făcut o alegere… compactă, comandînd un A-Class, un B, un CLA, un CLA Shooting Brake sau un GLA. Acestea au fost cel mai bine vândute mașini, bifînd o creștere de 29,8%.

Cel mai vândut Mercedes rămâne Clasa C, atât versiunea limuzină, cât și break-ul atingând noi culmi ale succesului cu o creştere de 58,7%, până la 214.222 de unități vândute în primele șase luni ale anului. De altfel, pe piaţa din China, livrările limuzinei s-au dublat în 2015.

La polul opus, nava-amiral S-Class își păstrează fotoliul de lider în clasamentul mondial al celor mai bine vândute limuzine de lux, cu 51,560 de unități comercializate în primele şase luni ale anului.

Motorul creşterii au fost, însă, în primul rând SUV-urile produse de Mercedes-Benz, 232,406 fericiţi proprietari alegând GLA, GLK, M-Class, GL sau G-Class în perioada ianuarie-iunie.

“În iunie, Mercedes-Benz nu numai că a bifat cea mai bună jumătate de ani în ceea ce privește vânzările, dar, cu o creștere de 38,5%, am înregistrat și cea mai bună lună în China”, a declarat Ola Källenius, Membru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG, responsabil cu departamentul de Marketing și Vânzări.

Şi pe Bătrânul Continent, de la începutul anului, vânzările au urcat cu 11,2%, ceea ce se traduce printr-un total de 392.528 de maşini. SUA şi Canada au contabilizat alte 189.375 de unităţi, 164.970 dintre acestea fiind comandate de clienţi americani.

Firesc, compania de la Stuttgart rămâne lider în segmentul premium pe piața natală, cele 26.800 de unități vândute în iunie marcând o creștere de 16,5% a livrărilor din Germania.

Adaugati comentariu