GIS îşi continuă extinderea pe piaţa europeană

Conglomeratul mexican Grupo Industrial Saltillo (GIS) are în vedere mai multe achiziţii în Europa pentru a-şi extinde divizia de piese auto.

Directorul executiv al grupului, Jose Manuel Arana, a declarat într-un interviu acordat Reuters că GIS speră să-şi consolideze extinderea recentă din Europa.

Grupo Industrial Saltillo a achiziţionat două companii producătoare de componente auto, Automotive Components Europe în 2015 pentru 80 de milioane de dolari şi Grupo Infun, cu sediul în Spania, un an mai târziu, pentru 280 de milioane de euro.

„Intenţia noastră este … să continuăm să analizăm creşterea globală în 2019”, a spus Arana.

Oficialul GIS a declarat că America de Nord va continua să fie importantă pentru divizia de piese auto a grupului, chiar dacă se vor schimba regulile în baza unui acord NAFTA (North American Free Trade Agreement) actualizat.

„Indiferent de ceea ce se întâmplă, poziţia competitivă a Mexicului va continua”, a declarat Arana, adăugând că GIS doreşte în continuarea să diversifice veniturile.

Divizia de componente auto a GIS are o pondere de 64% în totalul vânzărilor companiei, în timp ce gama de plăci ceramice şi încălzitoare de apă reprezintă 28%, iar cea de articole de menaj, 8%.

La nivel global, în China, compania se va concentra pe creşterea organică, în timp ce în Europa ar putea fi achiziţionate mai multe companii, a conchis Jose Manuel Arana.

 

Adaugati comentariu