VW va utiliza un Cloud Industrial creat de Amazon

Grupul Volkswagen a anunţat că va utiliza serviciul Amazon Web Services (AWS) pentru a automatiza procesele de fabricaţie şi logistică din reţeaua sa de 122 de fabrici şi peste 30.000 de locaţii care alcătuiesc lanţul de aprovizionare global al grupului.

Constructorul auto germna a semnat un acord multianual cu AWS, unitatea de cloud computing a companiei Amazon, pentru a construi o platformă digitală de producţie pe bază de cloud. Serviciile pe care le va furniza AWS includ IoT, învăţare automată, analize şi alte funcţii prin care VW speră să-şi eficientizeze uzinele şi să îmbunătăţească flexibilitatea producţiei.

Producătorul industrial Siemens va juca, de asemenea, un rol-cheie, asigurând conectarea eficientă cloud între cele 122 de uzine Volkswagen şi maşinile şi echipamentele ce provind de la diferiţi producători.

Directorul executiv al Porsche, Oliver Blume, care supraveghează producţia celor 12 branduri ale grupului VW, a declarat că parteneriatul cu Amazon va „consolida producţia ca factor cheie competitiv”.

La rândul său, dorectorul executiv al AWS, Andy Jassy, a arătat, într-o declaraţie, că „această colaborare dintre Volkswagen şi AWS va avea un impact profund asupra eficienţei şi calităţii producţiei prin intermediul lanţului global de aprovizionare al companiei Volkswagen”.

„Cloud-ul industrial” va colecta toate datele din fabricile de producţie ale VW în timp real, iar funcţiile oferite de AWS vor fi proiectate pentru a ajuta la creşterea eficacităţii şi la monitorizarea componentelor auto în lanţul de aprovizionare.

Echipele de la Volkswagen şi AWS au stabilit deja 140 de proiecte de integrare, inclusiv un sistem de urmărire a transferului de bunuri în şi din fabrici prin intermediul camioanelor, precum şi servicii de analiză a eficienţei sistemului.

Intenţia constructorului auto german este de a pune în funcţiune Cloud-ul Industrial şi primele servicii şi funcţii concrete până la sfârşitul acestui an.

În timp, VW intenţionează să-i includă pe toţi cei 1.500 de furnizori şi parteneri ai săi în cadrul proiectului.

 

Adaugati comentariu