Daimler va fabrica 4 modele Mercedes-Benz în noua uzină din Rusia

Daimler a inaugurat o uzină Mercedes-Benz în Esipovo, un oraş situat la 40 de kilometri de Moscova, investiţia fiind finalizată în doi ani.

În noua fabrică, ce va avea aproape 1.000 de angajaţi, vor fi produse anual 25.000 de automobile Mercedes-Benz, investiţiile ridicându-se la 250 de milioane de euro.

Pe porţile uzinei, care ocupă o suprafaţă de 85 de hectare (120 de stadioane de fotbal) va ieşi mai întâi E-Class Sedan, ce va fi urmat, gradual, de modelele GLE, GLC şi GLS SUV. Automobilele vor fi destinate pieţei ruseşti.

Din 2013, Mercedes-Benz este cea mai bine vândută marcă premium ăn Rusia.

„Fabrica din Moscova este o altă componentă a strategiei noastre de a produce acolo unde sunt consumatorii. Şi ambii parteneri vor profuta de acest lucru: Rusia şi Mercedes-Benz, a afirmat preşedintele Daimler, Dieter Zetsche.

Producţia a demarat deja, Daimler mizând, în special, pe colaborarea cu furnizori din regiunea Moscovei.

Uzina a fost construită cu un grad ridicat de flexibilitate, înglobând totodată cele mai avansate tehnologii Industry 4.0, precum sisteme de transport fără şofer între secţii şi de aprovizionare automată.

Majoritatea marilor constructori auto mondiali şi-au deschis uzine în Rusia în prima jumătate a deceniului trecut însă după ce au atins vârful maxim în 2012, vânzările de autovehicule în Rusia au scăzut până la 1,42 milioane
unităţi în 2016.

Daimler deţine la nivel mondial un număr de 30 de fabrici.

Între timp piaţa şi-a revenit astfel că un număr total de 1,8 milioane autoturisme au fost vândute anul trecut în Rusia.

 

Adaugati comentariu