Măsuri de protecție și siguranță în industria auto

Încă de când au apărut primele automobile, industria auto s-a confruntat cu o foarte mare problemă: SIGURANȚA.

Foarte mulți oameni au impresia că mașinile mari și solide sunt mai sigure decât cele mai puțin solide, dar este o concepție greșită. Într-adevăr, o mașină mai slabă ca structură se poate face “acordeon” în momenul unui impact, dar asta poate salva viețile pasagerilor. Gândiți-vă că la același impact, o mașină foarte solidă va transfera toată energia impactului pe pasageri, absorbind mai puțin din forța acestuia.

În industria auto există două tipuri de sisteme de siguranță: sisteme de siguranță pasive și sistemele de siguranță active.

Sistemele de siguranță pasive reprezintă măsurile luate de producătorii auto pentru a proteja pasagerii în cazul în care accidentul nu poate fi evitat. Printre acestea se numără: centura de siguranță, airbag-ul, tetiera, bara de protecție, dispozitive speciale pentru motor (în cazul unei coliziuni motorul nu intră peste pasager), scaunele pentru copii etc.

Sistemele de siguranță active sunt măsurile luate de producători pentru evitarea accidentelor. Printre acestea se numără: sistemul de blocare a frânelor (ABS), sistemele antiderapaj, sisteme de stabilitate (ESP), carkit-uri (reduce numărul accidentelor provocate de șoferii care vorbesc la telefon), senzorii de parcare (reduc semnificativ numărul de accidente ușoare) etc.

În concluzie, fiecare sistem de siguranță realizat de specialiștii din industria auto oferă o măsură de protecție importantă pentru pasageri. Studiile arată că, deși doar 5% din mașini au sisteme de frânare automate, numărul accidentelor a fost redus cu peste 50%. De asemenea, accidentele pot fi reduse cu până la 78% atunci când sunt mai multe sisteme de siguranță montate pe mașină.

În continuare, te invit să arunci o privire peste infograficul de mai jos (oferit de Falcon Electronics), care prezintă câteva lucruri interesante despre siguranță în industria auto.

Falcon infografic

Adaugati comentariu