Jeep Compass și Mazda CX-5 au primit 5 stele la testele de siguranță EuroNCAP

Jeep Compass Trailhawk

Jeep Compass și Mazda CX-5 sunt mașinile care au primit cinci stele la testele de siguranță desfășurate în cadrul celei mai recente sesiuni EuroNCAP.

Jeep Compass asigură protecție de cinci stele celor aflați la bord. Tehnologiile de siguranță cu care este echipat vehiculul stabilesc noi standarde în gama Jeep. Peste 70 de sisteme de siguranță activă și pasivă disponibile și o structură de rezistență realizată în proporție de 65% din oțel ultra rezistent au determinat obținerea unor rezultate impresionante: 90% pentru adulți și 83% pentru copii. Compass-ul de la Jeep a primit punctaj excelent și în ceea ce privește protecția pietonilor în cazul unei coliziuni: 64%.

Cifre excelente a obținut și noua generație Mazda CX-5. SUV-ul nipon oferă o protecție de 95% adulților, 80% pentru pasagerii copii și 78% pentru pietoni.

Cu cinci stele se laudă și Mercedes-Benz C-Class Cabrio. 89% sunt protejați adulții aflați la bordul decapotabilei premium, 79% copiii și 66% pietonii.

Motive de bucurie au și producătorii SUV-urilor Opel Grandland X și Renault Koleos, pentru că mașinile lor au bifat punctajul maxim la testele de impact.

Verdictele au fost acordate în urma unor evaluări detaliate ale sistemelor de asistență ale mașinilor testate.

Adaugati comentariu