EuroNCAP: Rezultate interesante la ultima sesiune de teste

EuroNCAP a publicat rezultatele celei mai noi sesiuni de teste efectuate de autoritatea europeană în materie de siguranță auto. Verdictul este interesant.

Astfel, nu toate modelele intrate sub lupa EuroNCAP au trecut cu brio examenele de siguranță. Marea surpriză a fost Toyota Hilux. Noua generație a pick-up-ului japonez a primit două calificative: 3 și 5 stele. Primul rezultat a fost obținut în echiparea standard, EuroNCAP depunctând airbag-ul ineficient de pe partea șoferului, care ar putea înlesni contactul capului celui aflat la volan cu părțile dure ale coloanei de direcție.

Pachetul opțional Safety Pack a salvat, însă, Hilux, care a primit în cele din urmă cinci stele grație punctelor adunate de sistemele de asistență moderne (frânare automată, avertizare la părăsirea benzii de rulare sau a vitezei legale).

Renault Scenic a confirmat, în schimb, reputația constructorului francez în domeniul siguranței. Cu cinci stele și un scor de 90% obținut la capitolul protecția pasagerilor adulți, monovolumul Renault a dominat sesiunea curentă de teste EuroNCAP. Experții organismului european au criticat doar protecția de nivel mediu oferită la nivelul gâtului șoferului și al pieptului pasagerilor din spate.

Kia Niro, noul crossover compact al casei coreene, disponibil exclusiv în format hibrid, a fost al doilea model testat creditat cu două calificative, Niro primind patru stele pentru nivelul de echipare entry-level, respectiv cinci stele pentru versiunea specificată cu pachetul opțional Safety Pack ce cuprinde mai multe sisteme moderne de asistență la rulare.

Subarul Levorg încheie lista modelelor probate de EuroNCAP cu un scor respectabil de cinci stele. Au dezamăgit ușor doar protecția marginală sesizată în zona pieptului, în cazul pasagerilor copii.

Înfiinţat în 1997, EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism independent, susţinut de Comisia Europeană şi şapte state membre UE, precum şi de o serie de asociaţii pentru protecţia consumatorilor.

Adaugati comentariu