EuroNCAP: 5 stele din 5 pentru E-Class și 3008

EuroNCAP a publicat rezultatele ultimii sesiuni de teste, noul Mercedes E-Class și Peugeot 3008 fiind gratulate cu punctajul maxim de 5 stele din 5.

Noua generație E-Class a confirmat reputația Mercedes în domeniul siguranței. Cu cinci stele și un scor de 95% obținut la capitolul protecția pasagerilor adulți, limuzina germană a dominat sesiunea curentă de teste EuroNCAP. Experții organismului european au criticat doar protecția de nivel mediu oferită la nivelul pieptului pasagerilor din spate. Protecția copiilor, considerată de top, a fost punctată cu 90%, în timp ce pachetul extrem de bogat de sisteme moderne de asistență incluse în echiparea de serie i-au adus noului Mercedes E-Class 62%. E-Class este prietenos și cu pietonii, cu 77 puncte, sistemul de frânare automată și capota activă fiind standard.

Peugeot 3008

SUV-ul francez se alătură modelelor probate anul acesta de EuroNCAP cu un scor respectabil de cinci stele. Pasagerii adulți beneficiază de un nivel de protecție punctat cu 86%. A dezamăgit ușor doar protecția marginală sesizată în zona pieptului șoferului. Și pasagerii copii de pe banchetă nu se bucură decât de un nivel mediu de protecție la nivelul pieptului, punctajul la capitolul Pasageri Copii fiind de 85%. Sistemele de asistență au primit calificativul de 58% (standard se oferă sistem de limitare a vitezei și recunoaștere a semnelor de circulație, asistent de bandă, sistem de frânare automată opțional), iar protecția pietonilor, 67%, doar zona parbrizului dovedindu-se periculoasă în caz de impact.

Înfiinţat în 1997, EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism independent, susţinut de Comisia Europeană şi şapte state membre UE, precum şi de o serie de asociaţii pentru protecţia consumatorilor.

Adaugati comentariu