EuroNCAP: 3 stele pentru Suzuki Ignis și Ssang Yong Tivoli

Ultima sesiune de teste EuroNCAP confirmă așteptările de cinci stele pentru noile Audi Q2, Ford Edge și Hyundai Ioniq, însă scoate la iveală și două surprize: Suzuki Ignis și Ssang Yong Tivoli/XLV.

Ignis și Tivoli/XLV au fost creditate cu numai trei stele din cinci posibile, cu mențiunea că acest scor a fost obținut în echiparea de bază. Cu pachetul de siguranță suplimentar, mini crossoverul Suzuki urcă primește calificativul maxim, în timp ce modelele Ssang Yong au fost notate cu 4 stele.

În compania pachetului opțional de siguranță, Suzuki Ignis a primit note de 87, 79, 77 și 60%, la capitolele Siguranța pasagerilor adulți, Siguranța copiilor, Siguranța pietonilor, respectiv Sisteme de asistență. Fără pachetul opțional, Ignis a obținut procentaje de 79, 79, 67 și 25%, la aceleași capitole.

Revenind la modelele de cinci stele testate de EuroNCAP, Audi Q2 conduce detașat, cu un scor de 92% pentru siguranța pasagerilor adulți. Protecția oferită copiilor a fost notată cu 86 de puncte, iar cea dedicată pietonilor, cu 70 de puncte. Același procentaj a fost obținut de Q2 și pentru sistemele de asistență prezente la bord.

Celelalte două modele încununate cu calificativul maxim de cinci stele, Ford Edge și Hyundai Ioniq, au impresionat, de asemenea, prin gradul înalt de siguranță oferit. Experții EuroNCAP au acordat SUV-ului Ford punctaje de 85% pentru Siguranța adulților, 76% pentru siguranța copiilor, 67% pentru siguranța pietonilor și 89% pentru sistemele de asistență.

Hyundai Ioniq, prima mașină de serie din lume oferită cu trei sisteme distincte de propulsie (electric, plug-in hybrid, hybrid clasic), a absolvit, de asemenea onorabil testele de siguranță, cu scoruri de 91%, 80%, 70% și 82%, acordate de EuroNCAP, în ordine, pentru gradul de protecție oferit, în ordine, adulților, copiilor, pietonilor, respectiv pentru pachetul de sisteme de asistență.

Adaugati comentariu