Superlativele EuroNCAP 2017: Volkswagen și Volvo ies la rampă

volvo EuroNCAP

Pentru EuroNCAP, 2017 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani, 69 de modele fiind testate de către acest organism. Astăzi, oficialii EuroNCAP au anunțat superlativele acestor teste, iar Volkswagen și Volvo au obținut laurii. Volkswagen pentru că modelele sale au fost cele mai sigure la trei categorii, iar marca suedeză pentru că a produs automobilul care a izbutit cel mai bun rezultat al anului, XC60.

EuroNCAP
Câștigători pe categorii

Executive: VW Arteon
Off-Road mari: Volvo XC60
Off-Road mici: VW T-Roc
Supermini: VW Polo
MPV mici: Opel Crossland X
Mașini mici de familie: Subaru XV and Subaru Impreza

Notă: au fost desemnați câștigători doar pentru categoriile cu un număr semnificativ de modele testate

Potrivit comunicatului celor de la EuroNCAP, cele mai multe dintre mașini au fost noi și au izbutit să obțină punctajul maxim, de cinci stele, chiar dacă au existat schimbări semnificative în procesul de testare, în timp ce automobilele mai vechi, fie și cu facelift, au obținut calificative mai mici, în special din pricina lipsei tehnologiei de asistare a șoferilor. ”Rezultatul celor de la Volkswagen, care au reușit să se impună la trei categorii, merită salutat. El probează interesul companiei pentru a oferi clienților cel mai înalt nivel de siguranță, Subaru și Opel au izbutit să câștige și ele câte o clasă, ăn timp ce Volvo și-a probat reputația în domeniu, oferind modelul cu cel mai mare punctaj, XC60”, a declarat Michiel van Ratingen, Secretar General al Euro NCAP.

Testele au relevat că sistemele de detectare a pietonilor și frânare automată, care au fost testate pentru prima dată în 2016, sunt deja disponibile în cazul a 82% din mașinile care au fost evaluate anul trecut, iar în 62% din cazuri este echipament standard. Sistemele de asistență legată de viteză, care urmează să devină obligatorii din 2020, au fost oferite de 92% din mașini (82% standard), 96% dintre mașini aveau două sau mai multe locuri compatibile cu noul sistem i-Size pentru scaunele copiilor, iar 94% erau dotate cu centuri de siguranță cu limitator și pretensionare inclusiv pentru pasagerii din spate.

Adaugati comentariu