De aceeași parte a baricadei – Mazda și Toyota construiesc o uzină împreună

Toyota Mazda

Japonezii strâng rândurile! Toyota și Mazda au semnat un parteneriat pentru constuirea unei uzine în Statele Unite ale Americii, unde să dezvolte sisteme de siguranță și tehnologii pentru vehiculele cu propulsie electrică.

Reprezentanții Toyota și Mazda au semnat ceea ce devine cea mai importantă alianță japonezo-japoneză. Granzii auto din Țara Soarelui Răsare vor dezvolta împreună tehnologii pentru mașini electrice, care vor permite vehiculelor lor să se alieze rapid reglementărilor internaționale. Cele două entități au în vedere și perfecționarea sistemelor de siguranță și a unor tehnologii de rulare semi-autonomă, având ca scop reducerea accidentelor.

Mazda și Toyota vor pune bazele primei uzine comune în Statele Unite, care va fi funcțională începând cu anul 2021 și care va avea o capacitate de producție de 300.000 de vehicule pe an. Aproximativ 4.000 de oameni vor lucra în noua uzină pentru producerea unor SUV-uri Mazda și a modelului Toyota Corolla.

VEZI AICI: Mazda CX-3 Takumi – Vaccinul anti-SUV

Proiectul comun este estimat la 1,6 miliarde de dolari. În cadrul aceluiași parteneriat, Toyota va achiziționa 5,05% din acțiunile Mazda, iar producătorul de la Hiroshima va deține 0,25% din acțiunile Toyota.

„Este un parteneriat în cadrul căruia noi, cei care sunt pasionați de mașini, vom lucra împreună pentru a face vehicule din ce în ce mai bune”, a declarat Akio Toyoda, președintele Toyota.

VEZI AICI: Milla Jovovich este noua imagine a modelului Toyota C-HR

„Nimic nu m-ar bucura mai tare dacă, prin această alianță, vom putea contribui la energizarea industriei auto și la creșterea numărului de fani”, a fost reacția lui Masamichi Kogai, președintele Mazda.

Alianța Mazda-Toyota nu este deloc o surpriză. În 2015, niponii au semnat un parteneriat pentru un schimb tehnologic.

Adaugati comentariu