Dacia are o nouă rudă: Nissan a preluat Mitsubishi

Nissan a semnat un acord de bază cu Mitsubishi Motors, prin care va prelua 34% din acțiunile acesteia. Valoarea investiției este de 237 miliarde yeni (aproximativ 1.93 miliarde euro).

Această alianță strategică va continua parteneriatul deja existent de 5 ani între cele două companii japoneze. În urma semnării acordului, cele două branduri nipone vor dezvolta în comun strategiile de achiziții, platformele pentru vehicule, viitoarele tehnologii, uzinele de asamblare și piețele de desfacere.

”Acordul de astăzi este foarte important, fiind tototdată o soluție câștigătoare pentru ambele părți. Acesta creează o forță nouă, dinamică în industria auto, care va colabora intern, generând o amplă sinergie. Vom deveni, astfel, cel mai mare acționar al Mitsubishi Motors, continuând să-i respectăm valorile, istoria și stimulându-i perspectivele de dezvoltare. Vom susține compania în provocările pe care le va întâmpina și le urăm bun venit în familia extinsă a Alianței”, a declarat președintele Nissan, Carlos Ghosn.

 

Termenii tranzacției stipulează că Nissan va achiziționa 506,6 milioane de acțiuni Mitsubishi Motors, la prețul de 468.52 yeni (aproximativ 3,77 €) pe acțiune. Acesata este, de altfel, valoarea medie a acțiunii calculată în perioada 21 aprilie – 11 mai 2016. Acordul definitiv va fi semnat la sfârșitul lunii mai 2016.

”Datorită parteneriatelor de succes pe care le-a avut de-a lungul vremii, Nissan a căpătat cunoștințe care-i permit să obțină beneficii maxime. Acordul actual va crea valori pe termen lung, de care companiile noastre au nevoie pentru a progresa în viitor. Pentru aceasta, vom dezvolta un parteneriat strategic care va include resurse și achiziții comune”, a conchis Osamu Masuko, director executiv Mitsubishi Motors.

Sursa foto: Reuters

Adaugati comentariu