Toyota transferă unele operaţiuni către Denso

Compania Toyota Motor Corp a anunţat că intenţionează să transfere unele operaţiuni de producţie a componentelor electronice către principalul său furnizor Denso, pentru a elibera resurse necesare dezvoltării noilor tehnologii auto.
toyota

Reprezentanţii constructorului japonez au declarat că Denso va prelua producţia componentelor electronice utilizate în vehiculele Toyota începând din 2022.

Datorită acestei externalizări, compania niponă se va concentra pe dezvoltarea maşinilor electrice, a ride-sharing-ului şi a altor servicii de mobilitate.

Toyota, cu vânzări anuale de 10 milioane de vehicule, intenţioează să-şi eficientizeze operaţiunile, deoarece se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea rivalilor auto, precum Volkswagen, şi a companiilor de tehnologie, cum ar fi Google.

Reprezentanţii constructorului japonez spun că transferul producţiei de componente pentru autovehicule electrice şi maşini autonome va elimina suprapunerea operaţională, ajutând compania să-şi transfere resursele către noile tehnologii.

„Toyota şi Denso au ca scop realizarea unei dezvoltări rapide şi competitive a structurii de producţie”, au declarat aceştia.

Denso, care fabrică o gamă largă componente, de la sisteme de aer condiţionat până la semiconductori, consideră Toyota drept cel mai mare client al său, responsabil pentru aproape jumătate din vânzările sale anuale.

Pe de altă parte, constructorul auto nipon este principalul acţionar al Denso, deţinând o cotă de 24% din acţiuni.

Relaţia dintre cele două companii datează din 1949, când compania Nippon Denso a fost înfiinţată ca o entitate derivată din constructorul auto. După ani de furnizare aproape exclusivă, Denso şi-a extins baza de clienţi non-Toyota, în special în străinătate.

Cele două companii au stabilit, de-a lungul timpului, parteneriate şi cu alte companii, pentru a-şi combina resursele şi a reduce costurile în creştere destinate dezvoltării noilor tehnologii.

Toyota a colaborat cu Suzuki şi Mazda în domeniul maşinilor cu emisii scăzute, iar cu Panasonic a dezvoltat baterii pentru vehiculele electrice. La rândul său, Denso a format alianţe cu producătorii de componente electronice, precum Toshiba.

 

 

Adaugati comentariu