Şi Nissan va opri producţia motoarelor diesel

Considerând că declinul pieţei este inevitabil, constructorul auto japonez Nissan a a decis să oprească producţia celor două tipuri de motoare diesel ale sale, scrie publicaţia niponă Nikkei, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
nissan egipt

Şi partenerul său francez de alianţă, Renault, intenţionează să renunţe la dezvoltarea unor astfel de motoare, iar Toyota Motor anunţase că nu va mai lansa noi vehicule diesel, cu excepţia camioanelor. În acelaşi timp, un alt grup nipon, Subaru, a decis să renunţe din 2020 la vânzarea maşinilor pe motorină în Europa şi Australia.

Decizia Nissan a fost determinată de reglementările stricte de mediu adoptate de tot mai multe state, urmând să-şi concentreze resursele pe dezvoltarea vehiculelor electrice, unde a investit masiv. De altfel, modelul său de vârf – Leaf – este cel mai bine vândut automobil 100% electric la nivel mondial.

Constructorul auto japonez vinde două tipuri de motoare diesel, care se produc la fabrica sa din Yokohama şi la alte unităţi. Motoarele sunt instalate la un număr redus de vehicule comerciale, care vor fi retrase de pe pieţele unde este prezentă compania niponă.

Nissan va comercializa autovehicule comerciale uşoare echipate cu motoare diesel dar acestea vor fi procurate din surse externe.

 

 

Adaugati comentariu