Continental şi Universitatea Politehnica Timişoara au provocat 35 de studenţi, împărţiţi în 7 echipe, să dezvolte un sistem pentru maşină care să permită urmărirea unui traseu rutier marcat şi controlul automat al vitezei de deplasare, precum şi posibilitatea de a decide ruta de deplasare în cazul unor intersecţii. De asemenea, pe un smartphone, sistemul dezvoltat trebuie să afişeze permanent viteza de deplasare şi distanţa parcursă din momentul începerii fiecărui traseu.
Sub coordonarea a 32 de mentori din Continental şi din Universitatea Politehnica Timişoara, după 14 săptămâni de muncă asiduă, miercuri, 6 iunie, cele 7 echipe au concurat în cadrul probei finale. Fiecare echipă a avut la dispoziţie un buget de 500 de euro, pe care l-au folosit la achiziţia componentelor necesare.
În timpul probelor, maşina a trebuit să raporteze la fiecare 0.5 secunde, atât viteza de deplasare, cât şi distanţa parcursă.
„Industria automotive ne provoacă zi de zi pe toţi cei care contribuim la dezvoltarea acestui sector. Să creezi o maşină electrică ce decide ce traseu să urmeze într-o bifurcaţie, care să urmărească o rută marcată şi să fie capabilă să şi trimită datele către cloud, este un pas înainte în direcţia electrificării, a conectivităţii şi a conducerii autonome. Studenţii care au participat la acest proiect au învăţat nu doar cum să lucreze în echipă, ci şi ce înseamnă rigorile unui proiect dus la bun sfârşit şi au avut posibilitatea de a-şi vedea ideile creative concretizându-se. Toţi studenţii care au luat parte la această competiţie sunt învingători“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Automotive Romania.
Studentii au beneficiat de traininguri de specialitate, oferite de mentorii Continental. Câştigătorii au fost recompensaţi cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei.