Peugeot, împreună cu cel mai bogat om din Africa, va produce maşini în Nigeria

PSA Peugeot Citroen intenţionează să asambleze maşini în Nigeria până în primul trimestru al anului 2019, printr-un joint venture cu cel mai bogat om din Africa, Aliko Dangote, şi cu cinci autorităţi regionale nigeriene, relatează Reuters.
peugeot

Societatea mixtă Peugeot Automobile Nigeria (PAN) Ltd va asambla 3.500 de unităţi în primul său an, producţia urmând să urce până la aproximativ 10.000 de unităţi, a declarat Jimi Lawal, consilier al guvernatorului Kaduna, statul nord-vestic în care va fi amplasată uzina.

Piaţa auto din Nigeria, cea mai populată ţară de pe continetul african – 190 de milioane de locuitori, are un potenţial uriaş, dar numai un număr mic de vehicule noi sunt vândute anual. Finanţarea bancară limitată şi absenţa unei politici industriale au afectat creşterea într-un sector dominat de vehiculele importate.

„Primul vehicul ar trebui să fie gata până în primul trimestru al anului viitor. Sperăm că fabrica va fi finalizată până în decembrie „, a declarat Lawal într-un interviu pentru Reuters.

Peugeot a declarat că va produce, la fabrica din Nigeria, modelul 301 sedan, prin intermediul unor truse de piese semi-asamblate, livrate de la uzina Peugeot din Spania.

Producţia nigeriană a unor modele suplimentare, cum ar fi 308 compact şi 508, ar putea fi luată în calcul mai târziu.

În noul joint venture, Aliko Dangote, cel mai bogat om din Africa, va deţine pachetul majoritar, iar Peugeot Citroen, o cotă de 10%.

Aliko Dangote (61de ani) are o avere estimată de Forbes, în 2018, la 14,1 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din Africa şi pe locul 100 între miliardarii lumii. Prin intermediul holdingului The Dangote Group, acesta derulează afaceri în producţia de ciment, zahăr şi făină, importuri de orez, paste şi fertilizatori, exporturi de bumbac, nuci de cocos, cacao şi seminţe de susan. Afacerile sale s-au extins şi în domeniile bancar, petrolier, imobiliar, de transport şi telecomunicaţii. The Dangote Group este cel mai mare conglomerat din Africa de Vest.

 

 

Adaugati comentariu