Inginer român concediat de uzina Tesla

Tesla Model S

Cristina Bălan. Sigur, numele poate să nu vă spună nimic, însă românca a fost inginer la uzina Tesla. Povestea ei nu e, însă, pe atât de fericită pe cât ați putea crede.

Un inginer român la uzina Tesla – uau, ăsta da job! În mod normal, nu e nimic greșit în remarcă, însă cazul de față nu s-a dovedit unul fericit. Povestea relației Cristinei Bălan cu producătorul american de mașini electrice a fost prezentată pe site-ul american Wall Street Journal și devine interesantă începând cu anul 2014.

La începutul anului cu pricina, inginerul român a remarcat erori de asamblare a părții interioare a plafonului, iar lufturile creșteau direct proporțional cu creșterea producției. Firește, a te dezvolta implică a renunța la anumite standarde de calitate. Totuși, Cristina a decis să discute problema cu conducerea, pentru a găsi o rezolvare. Surpriză, însă: rezolvarea pe care-au găsit-o oamenii lui Elon Musk a fost s-o concedieze.

Tesla Model 3 - uzina Tesla

Ulterior, ea a trimis și un email către proprietarul companiei, în care i-a explicat acestuia că muncitorii folosesc piese cu defecte la mașinile pe care le asamblează, deși sunt conștienți de existența problemelor pe care le au. Niciun răspuns atunci, niciun răspuns acum, când reporterii americani au încercat să discute problema cu conducerea companiei.

În plus, jurnaliștii americani trag un semnal de alarmă referitor la targeturile de vânzări pe care Tesla le tot anunță în mod regulat, și care se dovedesc mereu eronate: peste 20 de estimări și toate cele 10 ținte propuse au fost decalate cu mai bine de un an. Ultima dintre ele a fost făcută în luna mai: cele 17.000 de vehicule pe care le preconiza pentru trimestrul al doilea al anului 2016 s-au dovedit numai 14.370. Legea americană condamnă astfel de fapte, de aceea Elon Musk ar trebui să fie tras la răspundere, conform site-ului american. Patronul Tesla susține însă că ”niciodată nu am setat o țintă prea înaltă”.

Sursa: WSJ via ZF

 

Adaugati comentariu