Înţelegere secretă între BMW, Daimler şi VW?

Producătorii auto germani BMW, Daimler şi Volkswagen sunt investigaţi de Comisia Europeană privind o posibilă înţelegere secretă pentru a evita concurenţa în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor.
înţelegere secretă

Forul comunitar a anunţat că a primit informaţii potrivit cărorareprezentanţi ai „cercului celor cinci”: BMW, Daimler şi Volkswagen -alături de subsidiarele sale Audi şi Porsche – s-au întâlnit pentru a discuta despre tehnologiile verzi menite să limiteze emisiile poluante ale maşinilor.

Investigaţia analizează dacă producătorii auto au fost de acord să nuconcureze unii cu alţii în dezvoltarea şi introducerea tehnologiei derestricţionare a poluării provenite de la autovehiculele cu motoare pe benzină şi diesel.

„Inspecţiile sunt legate de temerile CE legate de faptul că unii producători auto germani au încălcat legislaţia antitrust a UE care interzice cartelurile şi practicile de afaceri restrictive. Faptul că CE a efectuat inspecţii nu înseamnă că firmele inspectate sunt vinovate de comportamente anti-concurenţiale şi nici nu influenţează rezultatul investigaţiei”, arată Comisia Europeană.

Instituţia precizează că durata anchetei depinde de mai mulţi factori şi nu există un termen limită până la care se va finaliza.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

 

Adaugati comentariu