Investiţiile FCA, ameninţate de taxele auto

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) îşi va modifica planurile de investiţii în Italia, după ce autorităţile de la Roma vor introduce taxe suplimentare pentru vehiculele mari cu motorizare pe benzină şi motorină.
FCA

Constructorul auto FCA a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că în următorii trei ani va investi în Italia peste 5 miliarde de euro în noi modele şi motoare, pentru a utiliza mai eficient fabricile şi a creşte numărul locurilor de muncă şi marja de profit.

Italia a aprobat însă în decembrie măsuri pentru acordarea unor subvenţii de până la 6.000 de euro cumpărătorilor de vehicule cu emisii scăzute şi introducerea unor taxe pentru vehiculele mari pe benzină şi motorină.

Deşi nu a oferit amănunte, directorul general al Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, a declarat, în acest context, că planurile „sunt în curs de revizuire în acest moment”.

Investiţiile Fiat Chrysler în Italia au fost anunţate în iunie anul trecut de fostul director general Sergio Marchionne, care se angajase să adapteze fabricile din Italia astfel încât să producă modele Alfa Romeo, Jeep şi Maserati, care aduc marke de profit mai mari, precum şi vehicule hibrid şi electrice, pentru a proteja locurile de muncă şi a mări profiturile.

 

 

Adaugati comentariu