Jaguar Land Rover rupe colaborarea cu Ford

Noi vești proaste pentru Ford. Jaguar Land Rover a anunțat că va înceta colaborarea cu Ford, ceea ce va duce la închiderea treptată a fabricii de motoare din Bridgend, Marea Britanie, în 2020.

În prezent, Jaguar Land Rover are un contract cu fabrica de motoare Ford până în 2020. Acest contract nu va fi reînnoit, iar cooperarea va lua sfârșit, grupul britanic deținut de gigantul indian Tata comunicând companiei americane decizia sa prin intermediul unei declarații oficiale. Astfel, Jaguar Land Rover rupe și ultima legătură cu Ford, fost proprietar al mărcilor britanice.

Jaguar Land Rover are acum producția motoarelor AJ-V6 și V8 asigurată doar de uzina Ford din Bridgend, sute de locuri de muncă fiind implicate în procesul de fabricație. În martie, au apărut deja primele vești proaste pentru fabrica de motoare; atunci Ford anticipa că supraviețuirea a 1100 de posturi de la Bridgend este periclitată.

Fabrica Ford de la Bridgend a început să funcționeze în 1980, iar cooperarea cu Jaguar Land Rover a fost creată atunci când Jaguar era încă aflat sub patronajul Ford. În prezent, numărul de angajați ai uzinei britanice se ridică la 2.100 de persoane.

Adaugati comentariu