Japonezii de la Kaga Electronics își mută producția din China într-o nouă fabrică din Turcia

Producătorul japonez de componente electronice Kaga Electronics va construi o nouă fabrică în Turcia, unde își va transfera o parte din producția de plăci de circuite imprimate din China și Asia de sud-est, unde întreruperile lanțului de aprovizionare au devenit un risc.
Kaga Electronics

Compania produce deja piese pentru aparate de aer condiționat pe bază de contract în Duzce, Turcia, dar linia de producție funcționează la capacitate maximă. Noua fabrică va produce plăcile de circuite și va asambla piesele la cererea clientului.

Unitatea de producție va intra în funcțiune în 2022 și va fi consolidată cu linia tehnologică existentă.

Kaga speră să valorifice locația strategică a Turciei și să extindă comenzile din Orientul Mijlociu și Europa. Acesta va contribui la diversificarea producției companiei.

Investiția va fi de ordinul milioanelor de dolari, capacitatea de producție urmând să fie crescută treptat, potrivit publicației japoneze Nikkei.

Anterior, compania a produs plăcile de circuite în Asia și a asamblat piese mai aproape de clienți. Dar, confruntați cu dificultăți în asigurarea transportului maritim și a întreruperii lanțului de aprovizionare în Asia, clienții i-au cerut companiei Kaga să-și consolideze linia de producție și să sporească predictibilitatea în timpul de livrare.

Turcia găzduiește mulți producători care se ocupă de piețele din Orientul Mijlociu și din Europa. Kaga speră să-și folosească noua bază de producție pentru a câștiga comenzi legate și de piese auto.

Operațiunile Kaga în Turcia se ridică la aproximativ 1 miliard de yeni (8,7 milioane de dolari). Compania speră să tripleze acest nivel în trei sau patru ani.

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia de autoturisme din România a scăzut cu 3,96% în 2021

Ce trebuie sa sti atunci cand alegi o baterie auto pentru masina mea?

 

Adaugati comentariu