JTEKT extinde producţia la fabrica de rulmenţi Koyo România

Compania japoneză JTEKT va investi aproximativ 125 de milioane de euro în extinderea producţiei fabricii de rulmenţi Koyo România din Alexandria, pentru a putea furniza componente auto specializate, necesare uzinei Toyota din Cehia.
JTEKT

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, s-a întâlnit, la sediul uzinei cu şefii corporaţiei nipone, Tetsuo Agata, preşedintele JTEKT Corporation Japan, Hiroaki Ueda, preşedinte JTEKT European Operations, şi Francis Szabo Bush, preşedinte JTEKT European Bearing, întrevederea fiind centrată pe planurile de dezvoltare a afacerii din Alexandria.

Preşedintele JTEKT a apreciat avantajele competitive oferite de mediul de afaceri din România şi oportunităţile de investiţii existente, exprimându-şi interesul de a intensifica prezenţa companiei sale în ţară, inclusiv prin demararea unor noi investiţii. Delegaţia japoneză a mai prezentat provocările investitorului de la Alexandria de a atrage şi a păstra forţa de muncă în fabrică, precum şi de a asigura continuitatea tradiţiei şi transferul de cunoştinte practice către generaţiile tinere.

În România, fabrica de rulmenţi din Alexandria funcţionează încă din anul 1971, când a fost înfiinţată ca o companie de stat, cu know-how Koyo Seiko, producând primii rulmenţi în anul 1974. În 1998 Koyo Seiko Co. Ltd. a cumpărat majoritatea acţiunilor companiei, devenind „Koyo România S.A.” În anul 2006 compania implementează un plan de îmbunătăţire a calităţii şi se axează, în principal, pe rulmenţii din industria auto, iar în anul 2009 pune în funcţiune 4 linii continue de asamblare.

În prezent, Koyo Romania are aproximativ 1.500 de salariaţi, iar în anul 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 360 de milioane de lei.

În urma fuziunii ce a avut loc în ianuarie 2006, între Koyo Seiko Co, Ltd. şi Toyoda Machine Works, Ltd. a luat fiinţă JTEKT Corporation..

JTEKT Corporation deţine si operează optsprezece fabrici de rulmenţi în şapte ţări şi şase centre tehnice de cercetare si dezvoltare pe trei continente.

Koyo oferă soluţii inovatoare atât pentru producătorii de echipamente originale şi utilizatorii finali, cât şi pentru piese de schimb, axate pe pieţele-cheie, cum ar fi industria auto, agricultura şi construcţii, industria grea (producători de otel şi mori de vânt), cutii de viteze, reductoare, motoare electrice şi utilaje generale.

Marca Koyo s-a impus atât in industria auto, cât şi la producătorii industriali din întreaga lume şi a obţinut certificarea ISO / TS 16949, la toate fabricile şi birourile de vânzări din cadrul grupului.

 

CITEŞTE ŞI:

Cei mai bogaţi 20 de oameni din industria auto. Surpriza de pe locul I

Fabrica Volkswagen din Turcia, sub semnul întrebării

Clotilde Delbos va asigura conducerea interimară a Renault

 

 

 

Adaugati comentariu