Clotilde Delbos va asigura conducerea interimară a Renault

Clotilde Delbos

Clotilde Delbos este noul director general interimar al constructorului auto francez Renault, fiind aleasă de Consiliul de Administraţie într-o reuniune convocat în regim de urgenţă.

„Consiliul de administraţie a decis să pună capăt mandatului de director general la Renault SA al domnului Thierry Bolloré cu efect imediat. Consiliul de administraţie a decis să o desemneze, cu efect imediat, pe Clotilde Delbos în postul de director general Renault SA pentru o perioadă interimară”, a anunţat Renault într-un comunicat, citat de Reuters.

Clotilde Delbos a ocupat până acum funcţia de director financiar.

Imediat anunţul Consiliului de Administraţie, acţiunile Renault înregistrau o creştere de peste 2%.

Lui Thierry Bolloré, 56 de ani, i se reproşează performanţele grupului Renault, al cărui cash-flow disponibil a coborât în teritoriul negativ în primul semestru, precum şi relaţiile delicate cu partenerul japonez Nissan, care ar putea constitui un obstacol în calea renegocierii alianţei între cei doi producători auto.

Bollore era un aliat de bază al fostului preşedinte şi director general al Renault, Carlos Ghosn. El i-a supărat pe oficialii partenerului de alianţă Nissan deoarece şi-a exprimat sprijinul pentru Ghosn, după ce acesta a fost arestat în Japonia, fiind acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere.

Schimbarea directorului general de la Renault vine la scurt timp după o schimbare de management la partenerul japonez Nissan, companie la care Renault deţine 43% din acţiuni. Marţi, constructorul auto japonez a anunţat numirea unui nou director general Makoto Uchida, 53 de ani, care l-a înlocuit pe Hiroto Saikawa.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch deschide un centru de inginerie la Sofia, care va colabora cu cel de la Cluj

Producţia de autoturisme, în creştere uşoară în primele 9 luni

Premium Lubricants aduce distracția și câștigurile la SAB 2019

Adaugati comentariu