Bosch deschide un centru de inginerie la Sofia, care va colabora cu cel de la Cluj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a anunţat deschiderea unui centru de inginerie în capitala bulgară Sofia.
bosch

Noul centru va angaja aproape 200 de persoane care vor dezvolta soluţii software inovatoare pentru industria auto.

„Această investiţie face parte din dezvoltarea dinamică a afacerilor de software Bosch în Bulgaria”, a declarat Konstantin Konov, directorul general al noului centru.

Centrul din Sofia va lucra în strânsă cooperare cu centrele de inginerie Bosch din Ungaria şi România, precum şi cu companii de renume auto.

La rândul său, Guvernul Bulgariei a precizat că noul centru de inginerie Bosch va angaja peste 500 de persoane până în 2023.

În 2018, Bosch şi-a crescut vânzările în Bulgaria cu 19%, până la 104 milioane de euro.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 7.000 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

În România, Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 miliarde de lei (452 de milioane de euro), înregistrând astfel o creştere de aproape nouă procente în comparaţie cu anul precedent. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au ajuns la 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) – reprezentând o creştere de 29 de procente față de anul anterior.

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproximativ 7.800, la 31 decembrie 2018, reprezentând o creştere anuală de 19 procente.

 

CITEŞTE ŞI:

Producţia de autoturisme, în creştere uşoară în primele 9 luni

Premium Lubricants aduce distracția și câștigurile la SAB 2019

Carteluri din industria auto amendate de Comisia Europeană. INFOGRAFIC

 

Adaugati comentariu