Fabrica Volkswagen din Turcia, sub semnul întrebării

Volkswagen a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al producătorului auto german, ca urmare a criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW, relatează Reuters.
baterii

Stephen Weil, premierul landului Saxonia Inferioară şi membru al Consiliului de supervizare al constructorului auto german, a declarat că nu-şi poate imagina ca producătorul auto să facă o investiţie, ţinând cont de actualele circumstanţe.

„Am impresia că punctul meu de vedere este împărtăşit şi de alţi membri ai Consiliului de supervizare al VW”, a afirmat Weil, adăugând că problema va fi discutată la mijlocul lunii viitoare, când e programată o reuniune a Board-ului de supervizare.

Landul Saxonia Inferioară are un cuvânt greu de spus la Volkswagen, deţinând 20% din acţiunile producătorului auto german.

Volkswagen a analizat mai multe posibile locaţii pentru noua sa uzină din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia.

Presa germană relata recent, citând surse apropiate constructorului auto, că noua uzină Volkswagen din Turcia ar urma să coste aproximativ 1,3 miliarde euro şi va putea produce peste 300.000 de unităţi pe an, printre care modelele VW Passat şi Skoda Superb, care vor fi exportate spre Europa de Est. De asemenea, sursele precizau că noua uzină va avea aproape 4.000 de angajaţi la Manisa, în apropiere de Izmir, partea de vest a Anatoliei, iar lucrările de construcţie ar putea demara în 2020 pentru ca primele autovehicule să iasă pe poartă în 2022.

 

CITEŞTE ŞI:

Clotilde Delbos va asigura conducerea interimară a Renault

Bosch deschide un centru de inginerie la Sofia, care va colabora cu cel de la Cluj

Producţia de autoturisme, în creştere uşoară în primele 9 luni

 

Adaugati comentariu