Kia construiește Cee’d-ul cu numărul un milion în Zilina

Lansată în 2006, Kia Cee’d a reprezentat un moment de cotitură pentru marca din Coreea, fiind modelul care i-a dat un aer european și i-a înlesnit dezvoltarea pe piața de aici.

Prin urmare, Kia a răspuns construind o fabrică în Slovacia, la Zilina, unde a produs modelul compact pentru piețele din Europa în tot acest timp. Implicarea Kia pe piața europeană a crescut proporțional cu interesul arătat de cumpărători, astfel că acum există și centre de cercetare și design în Germania, pe lângă unitatea de producție din Zilina.

Iar interesul europenilor a fost cât se poate de mare, astfel că săptămâna asta Kia se poate lăuda cu un miliona de modele Cee’d produse în Slovacia. Cu toate astea, hatchback-ul compact (alături de versiunea break și coupe în trei uși) nu este cel mai bine vândut produs Kia în Europa, acest titlu mergând către SUV-ul compact Sportage care, deloc surprinzător, este produs în același loc.

Dacă te întrebi cine a fost beneficiarul acestui Cee’d aniversar, el este un client din Olanda care a comandat un GT alb cu motorul turbo de 1,6 litri și 204 CP.

Adaugati comentariu