La Craiova se inaugurează primul Centru de Resurse şi Angajament Ford din Europa

Conceput pentru a sprijini nevoia de a găsi şi forma specialişti, crearea de noi locuri de muncă şi chiar pentru îmbunătăţirea potenţialului economic şi a nivelul de trai al locuitorilor din Oltenia, Centrul de Resurse şi Angajament Ford (CRAF) din Europa încununează investiţia totală de un milion de dolari în decurs de patru ani realizată de Ford Motor Company Fund în colaborare cu partenerul său internaţional, GlobalGiving.

CRAF Craiova le va permite studenţilor şi proaspăt absolvenţilor Universităţii din Craiova să construiască şi să lanseze programe sociale inovative şi sustenabile, prin intermediul cărora să încurajeze progresul şi economia comunităţii.

În acest sens, Ford Fund şi EDUCOL au dat startul unei competiţii în cadrul căreia studenţii au fost inspiraţi să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunităţii.

„Tinerii noştri vor beneficia atât de sprijin financiar româno-american, cât şi de consiliere şi îndrumare într-un mediu profesionist, astfel că vor putea să-şi urmeze „visul american” chiar acasă, în Oltenia, atingându-şi obiectivele personale şi ajutând la dezvoltarea comunităţii. Scopul nostru este acela de a încuraja ideile inovatoare şi de a oferi oportunităţile prin care tinerii pot să contribuie şi să crească”, a declarat profesorul Leonardo-Geo Mănescu, preşedintele EDUCOL.

Centrul din Craiova este parte a unei investiţii de un milion de dolari realizată de Ford Motor Company Fund în colaborare cu GlobalGiving, partenerul său global.

În cadrul competiţiei, EDUCOL a oferit consiliere şi îndrumare, cu scopul de a-i ajuta pe studenţi să definească propunerile înainte de a le transmite spre analiză către Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova şi Federaţia Studenţilor Universităţii din Craiova.

După ce au adaptat proiectele pentru a răspunde la feedback-ul primit, echipele au transmis propunerile finale. Mai departe, aceştia îşi vor îmbunătăţi ideile privitoare la proiect în cadrul unor workshop-uri din seria „Human Design Thinking” realizate de Henry Ford Learning Institute. Această organizaţie non-guvernamentală din Michigan (Statele Unite) utilizează metodologia „Design Thinking”, alături de alte metode, menite să-i ajute pe partenerii academici şi de business să asimileze informaţii în mod creativ şi să rezolve astfel o gamă largă de probleme.

Proiectele câştigătoare de la CRAF Craiova care vor primi până la 50.000 de dolari pentru a fi dezvoltate sunt:

– EcOil-Cuv – ce presupune explorarea colectării uleiului uzat dedicat reciclării şi transformarea sa în săpun organic, cu scopul de a micşora impactul negativ asupra mediului.

– GoBike Craiova, proiect ce constă în înfiinţarea unor centre de închierere a bicicletelor la preţ accesibil, totul pentru a stimula mobilitatea şi un stil de viaţă sănătos.

– Centrul de Asistenţă şi Îndrumare Școlară şi Socială, program afterschool conceput pentru a integra copiii din medii defavorizate şi care este bazat pe o serie de cursuri de limbi străine.

Parteneriatul cu Asociatia pentru Educaţie SV Oltenia şi Primăria Municipiului Craiova este conceput pentru a maximiza oportunităţile de instruire antreprenorială a tinerilor, sporind ulterior posibilităţile de angajare ale acestora în cadrul comunităţii locale.

„Toate proiectele sunt sustenabile. Studenţii primesc sprijin din partea Ford Fund în primul an, iar ideea lor antreprenorială trebuie să supravieţuiască apoi în mod independent. Scopul este să încurajăm noua generaţie să gândească neconvenţional şi să inoveze, iar primul Centru de Resurse şi Angajament Ford din Europa o va ajuta să facă acest lucru”, a spus Ian Pearson, Preşedintele Ford România şi Directorul fabricii din Craiova.

CRAF completează cele două proiecte asemănătoare care există deja în Detroit, SUA şi pe cel din Africa de Sud, inuagurat de asemenea în 2018. Planurile de viitor vizează extinderea în Asia, prin deschiderea unui Centru în Bangkok (Thailanda) la începutul anului 2019.

Centrul din Craiova poate, de asemenea, să stimuleze colaborarea dintre partenerii locali non-profit, voluntarii Ford şi mentorii educaţionali pentru a creşte eficienţa programelor care vizează încurajarea angajărilor şi comunitatea în general. Prin acestea, cei interesaţi pot să-şi dezvolte noi talente, să deprindă noi abilităţi şi să ajute astfel comunitatea din care fac parte.

 

Adaugati comentariu