Lexus hibrid desface șampania

Lexus 1 milion

Lexus a vândut ieri hibridul cu numărul 1 milion. Pentru a marca momentul, șeful Lexus Europa, Alain Uyttenhoven a fost prezent la Milano, unde clientul exemplarului aniversar și-a primit mașina.

Povestea hibridelor Lexus începe în aprilie 2005, odată cu livrarea primului RX 400h. Datorită succesului pe care l-a avut versiunea hibrid a seriei RX, japonezii au decis lansarea primului hibrid din segmentul premium, GS 450h, un an mai târziu. De aici, tehnologia eco a japonezilor a cunoscut un asemenea grad de dezvoltare, încât azi, în gama Lexus se găsesc 10 modele echipate cu motoare hibride. Astfel, Lexus este producătorul de mașini de lux cu cea mai vastă ofertă de vehicule hibride.

Ce mai mare cerere a fost în Europa, unde anul trecut, 64% din totalul mașinilor vândute de producătorul japonez au fost propulsate de motoare hibrid. Mai mult, in Europa de Vest proporția devine impresionantă, 95% dintre mașinile livrate de Lexus fiind hibride! Brandul japonez ocupă 45% din piața europeană a hibridelor premium, fiind lider absolut în segment.

Și cum o povste de succes trebuie să continue în același fel, Lexus a prezentat, odată cu prototipul LC 500h, și evoluția sistemelor hibride actuale. Aceasta poartă numele de Multi Stage Hybrid System (MSHS) și va fi disponibilă pe piață începând cu primăvara anului viitor. Avantajele sale sunt deopotrivă dinamice și economice, noul sistem oferind atât putere mai mare și accelerații mai rapide, cât și un nivel crescut al eficienței.

Adaugati comentariu