Liberty achiziționează două companii franceze producătoare de componente auto

Alianța GFG, prin grupul industrial Liberty, cumpărătorul combinatului de la Galați, a câștigat licitația pentru două companii franceze producătoare de componente auto din Poitou (regiunea Nouvelle Aquitaine).
Liberty achiziționează două companii franceze producătoare de componente auto

Ca urmare a hotărârii luate de autoritățile din Lyon și Poitiers, Liberty a devenit proprietarul fabricilor Saint Jean Industries Poitou și Fonderie du Poitou Fonte, securizând sute de locuri de muncă ale personalului care lucra în cele două unități.

GFG poate începe implementarea unui plan complex de refacere a fabricilor, revizuirea registrului de clienți și comenzi, introducerea LMOS (Liberty Manufacturing Operating System – Sistemul de Producție Liberty), investiții în echipament și mentenanță.

Această achiziție va securiza locurile de muncă a 600 de angajați din ambele fabrici, care produc o serie de componente pentru motoare auto. Noua entitate se va numi Liberty Engineering Poitou, care încorporează Liberty Aluminium Technologies Poitou și Liberty Cast Products Poitou.

Această achiziție face parte din strategia GFG de a-și mări și diversifica prezența în sectorul industrial francez. Totodată, prin aceste achiziții GFG Alliance este mai aproape de a pune în aplicare strategia sa de a achiziționa unități care îi vor permite să creeze o platformă prin care să contribuie la dezvoltarea vehiculelor electrice, pentru care vor fi necesare cantități semnificative de aluminiu.

GFG Alliance se va concentra pe consolidarea producției de aluminiu în linii de business globale care vor include și cele două fabrici din Poitou.

Cele două unități vor intra în portofoliul de companii pe care GFG Alliance le deține deja în Franța: Durisotti – al doilea mare jucător francez pe piața de convertoare auto, Liberty Wheels France – singurul producător francez de jante din aluminiu și Liberty Aluminium Dunkerque – cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa.

Totodată, pentru că ambele fabrici utilizează material reciclat pentru a produce componentele auto, achiziția acestora este încă un pas important pentru GFG Alliance în crearea unui lanț de aprovizionare bazat de conceptul de ALUMINIU VERDE (GREEN-ALUMINIUM) și GREENSTEEL, pentru care utilizarea în procesul de producție a unui volum mare de materiale reciclate este o component cheie.

 

Adaugati comentariu