Locurile la clasa Continental au fost suplimentate

Compania tehnologică Continental a inaugurat prima clasă în sistemul de învăţământ profesional dual împreună cu Colegiul Tehnic “Independenţa” din Sibiu.
continental

Locurile au fost suplimentate datorită numărului ridicat de înscrieri. Astfel, 33 de elevi au început azi şcoala în clasa Continental. Ei vor studia într-o sală dotată cu toate echipamentele necesare pentru a pune bazele electronicii şi electromecanicii. Valoarea investiţiei în acest laborator se ridică la 20.000 de euro. Elevii vor avea ocazia să aplice noţiunile studiate în cadrul practicii pe care o vor desfăşura în cadrul companiei. Deschiderea anului şcolar a fost marcată printr-un eveniment special organizat alături de celelalte companii din Asociaţia Română – Germană. La eveniment a participat si primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului şi 300 de lei din partea companiei, precum şi o bursă de merit care se acordă în funcţie de rezultatele şcolare. „La finalul fiecărui an şcolar, cei mai buni trei elevi vor primi câte o bursă în valoare de 2.000 lei pentru prima medie din clasă, 1.500 lei pentru a doua şi, respectiv, 1.000 de lei pentru a treia medie. Prin acordarea acestor burse dorim să îi stimulăm pe elevi să se concentreze asupra şcolii şi să îi învăţăm că munca va fi întotdeauna răsplătită“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

„Consider că am ajuns la un moment de cotitură în ceea ce priveşte învăţământul profesional în sistem dual. Atât companiile, cât şi elevii şi părinţii înţeleg importanţa acestui sistem şi cât de benefic este atât pentru angajator, cât şi pentru viitorii absolvenţi. Ne dorim să creştem tot mai mult în această direcţie şi să dezvoltăm această poveste de succes“, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independenţa” Sibiu.

În funcţie de rezultatele şcolare şi competenţele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenţii vor putea fi angajaţi în poziţia de operator linie producţie sau tehnician electromecanic. Compania îi va susţine să-şi continue calificarea prin intermediul cursului de electromecanic din cadrul Academiei Tehnice Continental şi/sau al continuării studiilor la liceu, forma de învăţământ seral.

Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unităţi electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate şi produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

 

Adaugati comentariu