Magna International preia Olsa pentru 230 mil. euro

Furnizorul canadian de piese auto,Magna International Inc, a anunţat că va achiziţiona companie italiană Olsa SpA pentru 230 de milioane de euro, cu scopul de a-şi extinde afacerile în domeniul sistemelor de iluminat auto.
magna

Cu sediul central la Torino, Olsa furnizează faruri şi lămpi către mari constructori auto, precum Volkswagen, BMW, Daimler şi FCA. Compania numără aproximativ 2.500 de angajaţi, având fabrici în Polonia, Brazilia, China şi Mexic. Nivelul vânzărilor de anul trecut a depăşit 240 de milioane de euro.

„Sistemele de iluminat reprezintă o zonă de creştere pentru Magna datorită nivelurilor crescânde de integrare a electronicii şi dorinţei producătorilor de automobile de a-şi diferenţia vehiculele prin stil”, a afirmat John O’Hara, preşedintele diviziei  Lighting.

După tranzacţia cu italiemii de la Olsa, ce ar putea fi încheiată până la finalul acestui an, grupul canadian va deţine 11 unităţi de producţie în domeniul sistemelor de iluminat şi două centre de inginerie.

La începutul acestei luni, Magna a anunţat că va înfiinţa două societăţi mixte cu Beijing Electric Vehicle Co pentru a construi maşini electrice în China.

Magna International este prezentă şi în România, prin divizia Magna Exteriors and Interiors (MEI), care produce, la Craiova, componente pentru Ford. Fabrica a fost construită pe 13.000 metri pătraţi, investiţia ridicându-se la 20 milioane dolari.

 

 

Adaugati comentariu