Skoda va produce în India un SUV de mărime medie

Constructorul auto Skoda se extinde pe piaţa indiană, unde va produce un model SUV de mărime medie, printr-o investiţie de aproximativ 1 miliarde de euro realizată de compania-mamă Volkswagen.
Skoda

Expansiunea Skoda este inclusă în proiectul „India 2.0”, destinat revitalizării vânzărilor pe una din pieţele auto cu cel mai rapid ritm de creştere din lume.

În 2017, vânzările Skoda pe piaţa indiană au urcat cu 30%, datorită cererii pentru modelele Rapid şi Kodiaq. În schimb, VW a rămas în urma rivalelor Ford şi Toyota.

„Datele privind vânzările din acest an arată interesul deosebit al clienţilor faţă de modelele noastre. Dar este adevărat că grupul Volkswagen nu e reuşit în ultimii ani să-şi îndeplinească obiectivele privind vânzările în India”, a afirmat directorul general al Skoda, Bernhard Maier, citat de Reuters.

Acesta a adăugat că Volkswagen intenţionează să extindă unităţile de producţie din Aurangabad şi Pune, să înfiinţeze un nou centru de inginerie şi design, pentru a-şi majora până în 2025 cota de piaţă la 5%. În urma acestor investiţii numărul angajaţilor pe piaţa indiană va creşte cu 4-5.000 de persoane.

Skoda va folosi platforma MQB A0 deţinută de Volkswagen pentru producţia sa de vehicule în India, după ce negocierile de anul trecut cu producătorul auto indian Tata Motors au eşuat.

Până în 2020, India ar urma să devină a treia cea mai mare piaţă auto din lume, după China şi SUA.

 

 

Adaugati comentariu