Skoda Karoq va fi asamblată şi la uzina Volkswagen din Osnabrueck

Skoda va muta o parte din producţia SUV-ului său Karoq la o uzină Volkswagen (Osnabrueck) din Germania, pe de o parte datorită volumului ridicat de comenzii, iar pe de alta, ca urmare a modernizării fabricii din Cehia.
skoda

Presa cehă relatează că uzina principală din Mladá Boleslav (Cehia), unde se produce modelul Karoq va fi extinsă prin mărirea capacităţii secţiei de vopseluri.

Fabrica VW din Osnabrueck, care produce şi SUV-ul Porsche Cayenne, va prelua şi asamblarea SUV-ului Skoda Karoq, însă mutarea va fi doar temporară, iar cea mai mare parte a producţiei Karoq rămâne în Cehia, au anunţat oficialii Skoda.

Potrivit unor rapoarte ale constructorului auto, măsura va fi aplicată la sfârşitul acestui an şi va continuă şi în 2019.

Producţia Karoq a început, iniţial, la Kvasiny, în iulie 2017. În luna ianuarie 2018, fabrica principală a companiei, din Mladá Boleslav, a fost mărită, pentru a prelua asamblarea modelului. Karoq mai este fabricat, de la începutul acestui an şi la uzina din Ningbo.

Skoda a raportat o cerere puternică pentru modelele SUV. Vânzările modelului Kodiag au crescut cu peste 500%, până la 38.100 de unităţi în primul trimestru. Skoda Karoq, lansată în toamna anului trecut, a contribuit, de asemenea, la creşterea mărcii, constructorul auto livrând 17.100 de unităţi în primele trei luni din 2018.

 

 

Adaugati comentariu