Logan Killer: Undă verde pentru noua Skoda low-cost

Skoda va lansa până în 2020 un nou model low-cost, dedicat cu precădere pieţelor emergente. Preţurile sale vor oscila între 6.000 şi 8.000 euro.

Skoda pregăteşte, de fapt, de ceva timp un model inspirat de reţeta de succes Dacia, care va fi vândut inițial în India, Brazilia sau Iran. Planurile inițiale vizau utilizarea unei platforme furnizată de indienii de la Tata. Proiectul s-a năruit, însă, odată cu ruperea recentă a acordului de colaborare dintre firma-mamă VW și Tata. Se pare și că, dincolo de diferendele strategice, platforma Tata presupunea, de asemenea, modificări majore pentru a absolvi cu brio testele de siguranță.

Inginerii companiei dezvoltă în prezent un set de componente ieftine, destinate viitorului model low-cost, proiectul urmând să vadă lumina zilei în 2020, exact așa cum era prevăzut inițial, informație confirmată de Thomas Sedran, șeful de strategie al Grupului Volkswagen, care a declarat pentru Automotive News că Skoda are o serie de idei clare în acest sens.

Și compania mamă VW are în plan un viitor sedan și un SUV low-cost, proiectate pentru piețe emergente. Acestea ar urma să fie comercializate sub sigla unui sub-brand complet nou, nefiind încă cert dacă cele două modele vor folosi aceeași platformă cu viitoarea Skoda low-cost.

Amânările repetate ale proiectului VW au avut loc în contextul în care oficialii companiei au analizat îndelung raportul ideal dintre gama exactă de preţuri, diferenţa de costuri faţă de modelele convenţionale, calitatea şi, mai ales, profitabilitatea acestora.

Revenind la modelul Skoda low-cost, disponibilitatea sa pe piața din Europa depinde în mare măsură de succesul pe care noul sedan îl va avea în India, oficialii companiei ferindu-se pentru moment să confirme posibila includere a viitorului rival pentru Logan în gama Skoda de pe Bătrânul Continent.

Adaugati comentariu