Reorganizare Opel: 9 modele noi, electrificare pentru toată gama

Opel a anunțat astăzi planul strategic PACE! de reorganizare sub umbrela noilor proprietari, grupul francez PSA Peugeot Citroen. Noua strategie include o sinergie totală, lansarea a nouă modele noi până în 2020 și electrificarea întregii game până în 2024.

Astfel, în următorii șapte ani, Opel va oferi o versiune cu propulsie pur electrică sau una hibridă de tip plug-in pentru fiecare model, alături de versiunile convenționale cu motoare cu ardere internă eficiente, preluate de la PSA. De asemenea, până în 2020, Opel/Vauxhall va lansa pe piață patru game de autovehicule electrificate, inclusiv SUV-ul Grandland X PHEV și următoarea generație a modelului Corsa într-o versiune complet electrică.

Opel/Vauxhall va adopta arhitecturile tehnice modulare ale Grupului PSA mai rapid decât fusese prevăzut inițial. Cele două platforme ale Grupului PSA, CMP și EMP2, vor fi utilizate în toate uzinele Opel/Vauxhall. Alocarea noilor sisteme de propulsie în uzinele de producție Opel/Vauxhall va facilita trecerea de la motoarele și transmisiile GM la cele ale Grupului PSA.

Începând din 2024, toate modelele de autoturisme Opel/Vauxhall vor avea la bază arhitecturile reunite ale Grupului PSA. Următoarele modele comune vor fi Combo, în 2018, și noua generație a celui mai bine vândut model, Corsa, în 2019. Calendarul lansărilor continuă cu un SUV aflat la granița dintre clasele compactă și medie, bazat pe platforma EMP2, este planificat pentru Eisenach în 2019, iar un alt model plasat în segmentul D bazat pe aceeași platformă va fi produs în Rüsselsheim. Acest proces va fi continuat în ritm susținut, cu o lansare majoră pe an. Luând în calcul toate caroseriile, Opel/Vauxhall va lansa 9 modele noi până în 2020. Această gamă va spori puterea mărcii Opel/Vauxhall.

În total, până în anul 2024 numărul platformelor utilizate de Opel/Vauxhall pentru autoturismele sale va fi redus de la 9, utilizate în prezent, la doar 2. În plus, familiile de sisteme de propulsie vor fi optimizate, numărul lor reducându-se de la 10, utilizate în prezent, la 4.

Toate autovehiculele Opel/Vauxhall noi vor fi proiectate în sediul de la Rüsselsheim, care va fi transformat într-un centru de competență globală pentru întregul Grup PSA. Au fost stabilite primele domenii de expertiză, ca de exemplu tehnologia celulelor de carburant, anumite tehnologii de conducere automatizată și sisteme de asistență pentru șofer.

Compania își va spori competitivitatea până în 2020, de exemplu prin reducerea cu 700 € a costurilor per autovehicul. Cheltuielile de marketing vor fi reduse cu peste 10%. Eficiența globală va fi sporită prin reducerea complexității la nivelul tuturor departamentelor, cu un raport cheltuieli generale și administrative/venituri redus de la 5,6% la 4,7% și cu obiectivul clar de a aduce compania spre nivelul de referință din industria auto în ceea ce privește raportul costuri pentru salarii/venituri. Optimizarea cheltuielilor de cercetare și dezvoltare și a cheltuielilor de capital la 7-8% din venituri, a proceselor de producție și a celor administrative până în 2020 și atingerea unui capital de lucru de 1,2 miliarde de euro până în 2022 vor contribui, de asemenea, la consolidarea sinergiilor.

Eforturile comune vor genera sinergii anuale la nivelul Grupului PSA de 1,1 miliarde de euro în 2020 și 1,7 miliarde de euro în 2026. Toate aceste acțiuni vor contribui la stabilirea pragului de rentabilitate la un număr de 800.000 de autovehicule Opel/Vauxhall, creând un model de afaceri profitabil indiferent de provocări. Toate inițiativele PACE! vor contribui la atingerea obiectivelor de a genera un flux pozitiv de numerar din activități operaționale și o marjă operațională recurentă în sectorul auto de 2% în primă fază până în 2020 și de 6% până în 2026.

Adaugati comentariu