Toyota: Motoarele cu combustie internă vor dispărea până în 2050

Motoarele cu combustie internă vor dispărea definitiv până în 2050. Estimarea sumbră pentru fanii mașinilor cu sisteme de propulsie clasice vine de la un oficial al gigantului nipon Toyota.

„Ne așteptăm ca, până în 2050, emisiile de CO2 generate de mașini să scadă cu 90% față de nivelul din 2010”, a spus Seigo Kuzumaki, șeful de dezvoltare și inginerie Toyota. „Pentru a realiza acest lucru, din 2040, mașinile cu motoare cu ardere internă nu vor mai fi fabricate, dar ele pot fi în continuare folosite modelele hibride sau plug-in hibride”.

În prezent, Toyota vinde circa 43% din numărul total de mașini electrificate la nivel global, Prius fiind cel mai bine vândut vehicul cu propulsie alternativă din lume, cu vânzări de peste 11 milioane unități, până în prezent. Cel mai bine vândut vehicul complet electric, Nissan Leaf, este comercializat în prezent în aproximativ 50.000 de unități pe an.

Toyota planifică lansarea primei sale familii de vehicule complet electrice în 2020. Deși se așteaptă ca primele modele să utilizeze baterii litiu-ion și să ofere o autonomie de aproximativ 300 de mile, se așteaptă ca noile mașini să primească și baterii de tip solid-state „de la începutul anilor 2020”, conform lui Seigo Kuzumaki.

Sosirea pe piață a bateriilor de tip solid-state este văzută de Toyota ca un progres esențial în tehnologia mașinilor electrice; ele sunt mai mici, mai sigure și vor oferi performanțe mult mai mari decât unitățile de astăzi.

„Noi deținem mai multe brevete în domeniul bateriilor solid-state decât orice altă companie”, a spus Kuzumaki. „Ne apropiem de dezvoltarea autoturismelor folosind tehnologia aceasta și credem că vom fi înaintea rivalilor noștri în realizarea acestui lucru”.

Adaugati comentariu