Magna preia producătorul de scaune auto Viza Geca

Compania canadiană producătoare de componente auto, Magna International, a semnat, la finalul anului trecut, un acord pentru achiziţionarea companiei spaniole Viza Geca, specializată în realizarea de scaune auto.
viza geca

Termenii financiari ai acordului nu au fost divulgaţi.

Reprezentanţii Magna au menţionat că Viza aduce expertiză şi un portofoliu larg de produse, inclusiv sisteme brevetate de blocare a podelei şi scaune pliante.

„Amprenta şi experienţa profundă a companiei Viza ne oferă sprijin suplimentar pentru a ne dezvolta, în special în Europa, şi pentru a ne consolida poziţia competitivă”, a afirmat Mike Bisson, preşedintele Magna Seating.

În cadrul acordului, Magna va achiziţiona fabrici în Spania, Republica Cehă, Maroc şi Mexic. Viza numără peste 1.100 de angajaţi.

Acordul se aşteaptă să se încheie în primul trimestru al anului 2019.

Anul trecut, grupul canadian a achiziţionat şi compania italiană Olsa SpA pentru 230 de milioane de euro, cu scopul de a-şi extinde afacerile în domeniul sistemelor de iluminat auto.

Magna International este prezentă şi în România, prin divizia Magna Exteriors and Interiors (MEI), care produce, la Craiova, componente pentru Ford. Fabrica a fost construită pe 13.000 metri pătraţi, investiţia ridicându-se la 20 milioane dolari.

 

Adaugati comentariu