Autolaunch şi BEV înfiinţează societăţi mixte în domeniul mobilităţii electrice

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, înfiinţarea a două societăţi mixte de către Autolaunch din Irlanda şi Beijing Electric Vehicle (BEV) din China.
Vehiculele electrice

Asociaţiile în participaţiune, Tech-JV şi CM-JV, vor fi active pe piaţa serviciilor de inginerie şi a fabricăriivehiculelor electrice de pasageri.

Autolaunch este o filială deţinută în proporţie de 100% de Cosma Tooling Ireland Unlimited, care este deţinută direct de Magna International, furnizor mondial din industria auto, cu operaţiuni în producţie, dezvoltare, inginerie şi vânzări. Autolaunch este activă, în principal, în producţia de scule pentru industria auto şi servicii conexe.

La rîndul său, Beijing Electric Vehicle este o filială deţinută în totalitate de Beijing Automotive Group, fiind activă în domeniul integrării de sisteme destinate autovehiculelor, al corelării, producţiei şi dezvoltării de sisteme de control pentru autovehicule, de sisteme de transmisie electrice şi de sisteme electrice pentru transportul de pasageri.

Ca urmare a asocierii dintre Autolaunch şi BEV, Tech-JV va desfăşura activităţi în domeniul furnizării de servicii de inginerie pentru autovehiculele electrice destinate transportului de pasageri, iar CM-JV va desfăşura activităţi în domeniul producţiei şi al furnizării de autovehicule electrice destinate transportului de pasageri în China.

Comisia Europeană a concluzionat că înfiinţarea celor două societăţi mixte nu ar ridica probleme de concurenţă, deoarece nu au activităţi în cadrul Spaţiului Economic European

 

 

Adaugati comentariu