GMB România investeşte într-o nouă fabrică

Compania GMB România a intrat la finalul anului trecut în schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore, instituită prin HG 807/2014.

Proiectul vizează înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru componente de motor automobile (pompă de apă si corp valvă), prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de instalaţii tehnice şi echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei.

GMB Romania, parte a grupului GMB Korea, a fost înfiinţată în mai 2014, în comuna Bascov (jud. Argeş). Compania produce pompe de apă, numărând aproximativ 30 de angajaţi.

Noua unitate de producţie va fi inaugurată în comuna Oarja (jud. Argeş), reprezentanţii GMB anunţând, anul trecut, că vor fi angajate aproximativ 200 de persoane.

În ultimele patru luni din 2018, Ministerul Finanţelor a aprobat finanţarea a 19 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei, ajutorul de stat acordat de Guvern având o valoare de 948 milioane lei.

CITEŞTE ŞI: Ajutor de stat pentru industria auto românească

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii. Bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a diminuat plafonul minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro.

 

Adaugati comentariu