Şi Nissan va reduce producţia auto din China

Nissan Motor Co intenţionează să reducă producţia de autovehicule în China cu 30.000 de unităţi în următoarele luni, în condiţiile în care producătorii mondiali se luptă cu scăderea cererii pe cea mai mare piaţă auto din lume, relatează Reuters.
nissan motor

După Ford Motor şi Hyundai Motor, Nissan este ceal de-al treilea constructor auto care anunţă o reducere a producţiei în China, pe fondul încetinirii creşterii economice şi a războiului comercial cu Statele Unite, care au afectat vânzările de vehicule în ultimele luni.

Nissan va diminua producţia cu un total de 30.000 de unităţi în perioada decembrie-februarie.

Constructorul auto nipon a produs aproape 400.000 de unităţi în perioada similară anterioară. În general, pe piaţa chineză, vânzările încetinesc în perioada premergătoare sărbătorilor de Anul Nou.

Producţia va fi redusă în trei fabrici, inclusiv la cele din Dalian, unde sunt produse modelele Qashqai şi Infiniti QX50, şi din Zhengzhou, unde se asamblează X-Trail crossover şi modelele Venucia.

O purtătoare de cuvânt a Nissan de la Beijing a refuzat să comenteze planurile viitoare de producţie.

China este cea de-a doua mare piaţă a Nissan, reprezentând aproximativ un sfert din vânzările anuale de vehicule la nivel mondial. Constructorul auto japonez a vândut 1,5 milioane de autovehicule în China anul trecut, iar la începutul acestui an a anunţat că intenţionează să majoreze vânzările la 2,6 milioane de unităţi până în 2022, ceea ce face ca China să fie cea mai mare piaţă în ceea ce priveşte vânzările de vehicule.

Expansiunea cererii de vehicule pare să se fi încheiat în China, piaţa urmând să înregistreze o scădere a vânzărilor anuale pentru prima dată din 1990.

Adaugati comentariu