Magna Steyr ar putea asambla, în Austria, mașinile electrice ale producătorii chinezi

Compania Magna Steyr, care asamblează autovehiculele altor constructori auto, este în discuții cu producători din China pentru fabricarea de mașini electrice în Europa.
Magna Steyr

Cu sediul în Austria, la Granz, unde se aflăși fabrica sa principală, Magna Steyr este o subsidiară a canadienilor de la Magna International. Compania a confirmat că discuțiile cu mărcile chineze, care caută să își localizeze producția în Europa, se desfășoară de cel puțin un an.

Magna Steyr a produs recent modelul Fisker Ocean, până când producătorul de vehicule electrice din SUA a oprit producția la începutul lunii mai, în urma reorganizării și falimentului declarat în Austria. În urma acestui anunț, compania a estimat că cel puțin 500 de angajați vor fi disponibilizați.

Administrația Biden a majorat tarifele de import pentru vehiculele electrice din China cu peste 100% la mijlocul lunii mai, iar creșterea iminentă a taxelor vamale și în Uniunea Europeană determină mărcile chineze să deschidă unități de producție în UE. În acest context, reprezentanții Magna Steyr spun că au fost contactați de toate mărcile chineze care vând vehicule electrice în Europa.

De altfel BYD a dezvăluit, în decembrie 2023, planurile de a construi o fabrică în Ungaria, iar în aprilie 2024, Chery și spaniolii de la Ebro-EV Motors au semnat un acord de joint venture pentru a asambla mașini într-o fostă fabrică Nissan închisă în 2021.

 

Sursa foto: Magna Steyr

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Cu tehnologii de ultimă oră dezvoltate la Timișoara, ZF stabilește ritmul pentru mobilitatea generației următoare

 

Continental implementează pentru mașină sistemul inovativ de calcul avansat (HPC) inter-domeniu

 

 

Adaugati comentariu